La mine-n bucătărie se întâmplă foarte obsesiv des câte o salată cu ridicol destul de mult pătrunjel. Practic eu aș mânca tabouleh sau chestii asemănătoare și la desert. Variațiunile pe această temă includ: cușcuș, quinoa sau paste pe post de bulgur, legume coapte sau crude adăugate, uneori carne, fructe deshidratate și diverse nuci, brânză uneori, rodie de multe ori etc. Opțiunile sunt nelimitate și eu tot nu m-am săturat, așa că mai trebuie să mă suportați o vreme :-)
800g carne de berbecuț
o linguriță de turmeric
1/4 linguriță coriandru măcinat
1 linguriță chimion măcinat
1/2 linguriță piper roșu măcinat
2 linguri ulei de măsline
200g quinoa
3 legături mari de pătrunjel
250g caise deshidratate
100g migdale zdrobite
zeama de la 2 lămâi
Carnea, tocată cubulețe de aproximativ 3 centimetri o punem într-un bol cu o linguriță de sare, turmericul, coriandrul, piperul, jumătate din chimion și uleiul de măsline. Amestecăm bine și lăsăm la marinat în frigider cel puțin o oră (preferabil peste noapte). Apoi, o punem pe bețe de frigărui și o frigem în cuptorul încins la 200 de grade pentru 30 de minute.
Cât e carnea la cuptor, pregătim salata. Quinoa o fierbem 15-20 minute în apă sărată (apă pun peste nivelul quinoei cam tot cât niveul ei). Caisele tocate mărișor le amestecăm într-un bol încăpător cu migdalele, zeama de lămâie și jumătate de linguriță de chimion. Punem peste ele quinoa încă fierbinte după ce e fiartă și amestecăm. Înainte de a servi adăugăm și pătrunjelul tocat.
Servim salata cu bucățele de berbecuț.
Atât pentru azi.
