În caz că era cineva curios ce se face cu perluțele de tapioca, ei bine.. iată. Asta e o rețetă de bază care poate fi adaptată ușor după propriile preferințe. Mai puțin dulce și densă și servită cu dulceață deasupra. Mai dulce și densă și servită cu fructe proaspete. Mai cremoasă și fițoasă mărind cantitatea de ou (sau folosind doar gălbenușuri) și adăugând și smântână de gătit grasă pe lângă lapte. Eu am făcut-o în varianta cea mai simplă, ca să fie bună de punct de plecare pentru orice, fiind perfectă așa ca desert light sau mic dejun.
1 litru de lapte
80g perle de tapioca
100g zahăr
2 ouă
Punem laptele la fiert cu un praf de sare și perlele de tapioca. Când începe să fiarbă dăm focul la minim și amestecăm. Și tot amestecăm până sunt fierte perlele. 20 de minute a durat la mine și depinde mult de ce tapioca cumparați, eu am avut de la Sunlit. Odată fierte, adăugăm zahărul și amestecăm până se topește. Luăm două polonice din amestec și le amestecăm cu ouăle bătute bine. Oprim focul. Turnăm amestecul cu ou peste restul budincii și amestecăm iar bine.
Punem budinca în pahare, castroane, cupe sau mai știu eu ce are fiecare pe acasă și servim călduță sau rece. Consistența la cantitățile de mai sus e ca un orez cu lapte potrivit, “zeama” fiind bineînțeles mai cremoasă, de la ou. Pentru o variantă densă, folosiți 100g de tapioca. Pentru o variantă mai dulce, 125g de zahăr.
Perluțele sunt moi și elastice, ca niște biluțe de cauciuc moale :-)), nouă ne plac foarte mult.

wow. delicios