Fără legătură cu contextul geo-politic, am făcut azi acest borș. Îmi povestise Radu la un moment dat de borșul cu sfeclă pe care-l făcea bunica lui rusoaică. În partea de research am ajuns la concluzia că borșul ăsta e mai degrabă ucrainian și că toate țările din zonă l-au împrumutat și adaptat. Sigur că nu a ieșit cum își amintea el (mai ales că se pare că al lui aavea și zdrențe), dar foarte bun am fost amândoi de acord că e. Așa că o să mai fac :-)
800g carne de vițel (eu am folosit piept cu os)
1 ceapă
1 țelină
1 păstârnac
1 morcov
1 ardei roșu
2 sfecle roșii
1/2 varză mică
3 cartofi
1 cutie roșii cubulețe în bulion
1-2 litri de borș

Carnea am fiert-o o oră la oala cu presiune în apă cu sare. Cât timp carnea se făcea yumm, am tăiat toate legumele în afară de cartofi julienne. Cartofii i-am tăiat cuburi.
Apoi, după ce s-a fiert carnea și am deschis oala, am cules și transferat câteva linguri de grăsime într-o cratiță și am adăuat cartofii în ciorbă. În cratiță am călit legumele în tranșe – mai întâi rădăcinoasele și odată călite le-am pus în oală și apoi ceapa, ardeiul și varza. După vreo 10 minute am adăugat roșiile și borșul (2 litri că nu era așa de acru).
Pătrunjel și leuștean am pus direct în farfurii, să rămână verde :-)
Pozele, ca de obicei, sunt făcute de Radu.
Borșul rusesc cu sfeclă e preferatul meu!! Abia aștept să încerc rețeta! Arată grozav!
Arata fantastic si absolut delicios.